شهادت مظلومانه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را به همه شیعیان و محبین خاندان عصمت و طهارت تسلیت عرض می‌نماییم.

قال الزهرا (س) :
"لا زلت مقره له ما عشت"
تا زنده‌ام پای اثبات ولایت می‌ایستم.
شخصی از امام صادق(ع) پرسید معنی «حیّ علی خیر العمل» که در اذان گفته می شود چیست؟ امام صادق(ع) در پاسخ فرمود: «خیرُ العمل بِرُّ فاطمهَ و وُلْدها؛ بهترین عمل، نیکی به فاطمه و فرزندان اوست».[1]
پیامبر اکرم(ص)

«رائحهُ الأنْبیاء رائَحهُ السَّفَرْجَل، و رائحهُ الْحُوْرالعِین رائَحهُ الآسِ و رائحهُ المَلائِکَهِ الْوَردِ، وَ رائحَهُ إبْنَتِی فاطِمهَ الزَّهْراءِ رائحةُ السَّفَرجَلِ و الآسِ و الْوَرْد؛ بوی پیامبران بوی میوه «به» است، بوی بانوان بهشتی، بوی درخت مُورد (درختی که برگ و گل خوش بو دارد) می باشد و بوی فرشتگان بوی گل سرخ است و بوی دخترم زهرا(س) بوی به و آس و گل سرخ است».[2]

«فاطِمَهُ سیده نساءِ العالَمِینْ؛ فاطمه بزرگ بانوی زنان جهان است».

«فاطمةُ بَضعهٌ فیّ و هی قلبی الذی بین جنبی و هی نور عَینی و ثَمرةُ فُوادی؛ فاطمه پاره تن من است و او جان و دل من است که در سینه ام قرار دارد و او نور چشم و میوه دل من است».[3]

«إنَّ أوَّلَ شخصٍ یَدخُل علی الجنّه فاطمه بنت محمد(ص)؛ به درستی که اولین شخصی که وارد بهشت می شود فاطمه(س) دختر محمد است».[4]

«فاطمةُ اعزُّ البریه عَلِیَّ؛ فاطمه عزیزترین مردم در نزد من است».[5]
امام زمان(عج)

«و فی إبنه رَسولُ الله لی اسوهٌ حَسنهٌ؛ زندگی دختر رسول خدا(ص) الگوی شایسته ای برای من است».[6]
حضرت زهرا(س)

«جَعَل الله طاعتنا نظاماً لِلعِلّه، و إمامتنا أماناً مِنَ الفُرقه؛ خداوند اطاعت ما خاندان رسالت را برای حفظ نظام دینی جامعه قرار داد و امامت و رهبری ما را مایه ایمنی از اختلاف و پراکندگی، مقرّر نمود».[7]

اگر به آنچه که به تو امر کردیم، عمل کردی و از آنچه که تو را نهی نمودیم، دوری نمودی، از شیعیان ما هستی وگرنه شیعه ما نیستی.[8]
اشاره
بهترین الگو

ذهن تاریخ همیشه پر از شخصیت هایی بوده که به نوعی جاودانه شده اند و به خاطر ویژگی هایی که داشته اند، مورد توجه آیندگان قرار گرفته اند؛ اما کمتر شخصیتی توانسته با روح بلند خود، توجه بسیاری از اندیشمندان، فرهیختگان و اهل خرد را در طی زمان ها و سال های طولانی به خود جلب کند و این توجه هر روز بیشتر شده و وی را به یک الگوی صحیح رفتاری و اخلاقی تبدیل کند. زیرا غالباً انسان به خودی خود محدود بوده و چراغ دانش، افکار، عقاید و رفتارش اگر تنها در حیطه ظرف وجودی خویش، منتهی به امری الهی نگردد، محکوم به خاموشی است. اما دیدگان تاریخ، روشن به وجود اشخاصی است که به واسطه همان ارتباط تنگاتنگ با مبدأ حیات، لباس جاودانگی به تن کرده و تبدیل به الگو و اسوه همیشگی برای بشر، حتی بشر امروز شده اند.
یکی از بارزترین این شخصیت ها، بانوی بزرگ اسلام، حضرت فاطمه زهرا(س) دختر گرامی پیامبر رحمت، محمد مصطفی(ص) است که با وجود عمری کوتاه ـ حدود 18 سال ـ توانسته به یکی از بزرگ ترین الگوهای انسانی در ابعاد مختلف تبدیل شود. این مدعا، زمانی به اثبات می رسد که زندگی و منش آن حضرت در ابعاد گوناگون فردی، اجتماعی و خانوادگی مورد بررسی قرار گیرد. لذا به چند نمونه از رفتار و روش آن حضرت در برخورد با مسائل گوناگون اشاره می شود.
عزیزترین فرد نزد پیامبر
در بعد فردی، فاطمه(س) شخصیتی است که نه تنها به خاطر رابطه فرزندی، بلکه به خاطر حقیقت وجودی خویش و کمالات نفسانی، به محبوب ترین افراد در نزد پیامبر زمانش ـ که همان پدر بزرگوارش می باشد ـ مبدّل شده است تا جایی که حضرت رسول(ص) فرمود: «عزیزترین اشخاص در نزد من فاطمه(س) است.»[9] و این کلام از پیامبری پاک و به دور از خطا و اشتباه و نقصان، به صِرف وجود رابطه پدر و فرزندی بعید به نظر می رسد؛ چراکه به فرموده شخص پیامبر، «بهترین شما در نزد خداوند پرهیزکارترین شماست.» پس چگونه می تواند پیامبر شخصی را غیر از بهترین و با کرامت ترین مردم از همه عزیزتر بدارد و بداند؟ افزون بر این پیامبر فرزندان دختر دیگری نیز داشته و در مورد هیچ کدام چنین فرمایشی را نفرموده است. لذا به حتم، ویژگی های روحی و انسانی فاطمه(س) است که او را به چنین مقام و درجه ای در نزد خداوند و طبعاً رسول او رسانیده است. دیگر اینکه این ابراز محبت، نوعی هدایت به سوی انسان کامل و اسوه است که پس از پیامبر، مردم باید راه آنان را دنبال کنند و آنان کسانی نیستند جز فرزندان همین فاطمه(س).
«فداها أبوها»
در روایتی آمده است که هنگام عبادت، نور حضرت زهرا(س) برای اهل آسمان می درخشید؛ همان گونه که ستارگان آسمان برای اهل زمین می درخشند[10] و این تنها یکی از وجوه تمایز فاطمه(س) با دیگر اشخاص جامعه است. زهد و پارسایی فاطمه(س) به جایی می رسد که پیامبر در پاسخ سلمان که نگران حال فاطمه(س) است می فرماید: «ای سلمان! همانا دخترم از گروه پیش گامان به سوی خداست.»[11] این سخن پیامبری است که بارها در هنگام ملاقات فاطمه در حال عبادت فرموده بود: «فداها ابوها؛ پدرش به فدایش باد».
پی نوشت ها:
[1]. سیره چهارده معصوم، ص 165؛ مناقب آل ابی طالب، ج 3، ص 326.

[2]. بحارالانوار، ج 66، ص 177.

[3]. صحیح مسلم، ج 7، ص 140؛ بحارالانوار، ج 43، صص 24 و 80.

[4]. بحارالانوار، ج 43، ص 44.

[5]. امالی، شیخ صدوق، ص 259.

[6]. بحارالانوار، ج 53، ص 180.

[7]. سیره چهارده معصوم، ص 215.

[8]. بحارالانوار، ج 68، ص 155.

[9]. امالی شیخ صدوق، ص 259.

[10]. همان.

[11]. بحارالانوار، ج 43، ص 88.

ارتباط با دانشگاه

زابل،

دانشگاه آزاد اسلامی زابل

فید خبری پورتال

فید اخبار و بخش‌های پورتال

برای مشاهده اخبار و اطلاعیه های پورتال از طریق خبرخوان‌ها از لینکهای ذیل بهره مند شوید.