جوان در گفتگو با آنا خبر داد؛ آغاز عملیات پیوندزنی ۴ هزار اصله درخت پسته در دانشگاه آزاد اسلامی زابل

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی زابل گفت: «عمل پیوندزنی ۴ هزار اصله درخت پسته در این واحد دانشگاهی آغاز شده و از سال آینده شاهد برداشت پسته خواهیم بود.»

حبیب‌الله جوان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در زابل درباره کشت پسته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی زابل اظهار کرد: «کشت پسته در منطقه سیستان، برای نخستین‌بار توسط این واحد دانشگاهی اتفاق افتاده و اکنون عمل پیوندزنی ۴ هزار اصله درخت پسته در حال انجام است و امیدواریم از سال آینده شاهد برداشت پسته در باغ تحقیقاتی دانشگاه باشیم.»

وی با بیان اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی واحد زابل در اقتصاد مقاومتی و عمل به منویات مقام معظم رهبری در این زمینه افزود: «این واحد دانشگاهی با استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی خود هشت هکتار باغ تحقیقاتی پسته، زیتون و انگور یاقوتی را احیا و قدمی مؤثر در سال جهش تولید برداشته است.»

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی زابل با اشاره به آغاز عملیات پیوندزنی باغ پسته این واحد دانشگاهی عنوان کرد: «از آنجایی درخت پسته به جای نهال به‌صورت بذر در زمین کاشته می‌شود برای باروری و به ثمرنشستن باید یک‌بار پیوند زده شود.»

جوان با اشاره به خرید پیوندهای پسته از رفسنجان به آنا گفت: «از سال آینده برای پیوندزدن درختان جدید از درختان کنونی که امسال پیوند شده‌اند، استفاده می‌شود و دیگر نیازی به خرید پیوند از دیگر استان‌های کشور نیست.»

توسعه باغات تحقیقاتی

وی خاطرنشان کرد: «با توجه به شرایط اقلیمی مستعد منطقه سیستان برای کشت پسته، توسعه باغات تحقیقاتی در دستور کار این واحد دانشگاهی است و برای سال‌های آتی سطح کشت و بارورسازی این باغات گسترش بیشتری می‌یابد.»

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی زابل با اشاره به نام‌گذاری امسال به‌عنوان سال جهش تولید توسط مقام معظم رهبری مطرح کرد: «دانشگاه‌ها به‌عنوان سنگرهای جهاد علمی باید در تحقق شعار امسال از تمام ظرفیت‌های علمی خود استفاده کنند.»

به گزارش آنا، اسفند ۹۳ برای نخستین بار در منطقه سیستان و در راستای تحقق سیاست‌های دانشگاه آزاد برای ورود به فعالیت‌های اقتصادی و کاهش وابستگی به شهریه هزار اصله نهال پسته در فاز سوم مزرعه تحقیقاتی واحد زابل غرس شد.